BAHAR GÜNEŞİNE ALDANMA

BAHAR GÜNEŞİNE ALDANMA

05.04.2019

Sokağa çıktığı anda yüzüne hafifçe çarpan bahar güneşini sevmeyen var mı?

Geride kalan kışın kasvetli ve soğuk havası sonrası içimizi ısıtan bahar güneşi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Artan hava sıcaklıklarıyla beraber bizler de daha fazla kendimize zaman ayırmaya, gezip tozmaya ve gevşemeye başladık. Genel olarak bizde durum bu iken ne yazık ki mevsim geçişleriyle beraber bir nevi “hastalık dönemi” de başlamış oldu.

Peki mevsim geçişlerinde kendimizi nasıl korumalıyız ve nelere dikkat etmeliyiz?  

1.       Yaşam Tarzımız 180 Derece Değişmemeli

Sosyal anlamda dışarıda daha fazla zaman geçirirken kesinlikle uyku düzenimizden ve beslenmemizden taviz vermemeliyiz.

Düzensiz uyku, bağışıklık sistemimizi de olumsuz yönde etkilemektedir. Az uyuduğumuz zaman yorgunluk hissimiz artar ve günlük rutin aktivitelerimize odaklanmamız güçleşir.

Bahar ayları ile beraber beslenme tarzımızda da birtakım değişiklikler yaşanabilir. Bu durum bağışıklık sistemimizi zayıflatırken, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskimizi artırmaktadır. Bol bol tüketeceğimiz sebze, meyve ve besinlerden alacağımız vitaminlerle beraber bu sorunu çözebiliriz. Olmazsa olmazımız ise her zaman ki gibi su. Bahar ve yaz aylarında tüketeceğimiz bol su, vücut direncimizi yerinde tutmamıza olanak sağlayacaktır.

2.       Hijyene Yine Önem Verilmeli

Kışın soğuğunda kendini gösteremeyen bakteri ve virüsler, ısınan havalarda kendilerini gösterebiliyorlar. Bu sebepten dolayı kişisel ve çevresel temizliğimize olduğundan daha fazla özen göstermeliyiz. Ofis ortamında çalışıyor iseniz; su, çay ve kahve bardağı gibi ofis ürünlerini başkaları ile paylaşmamalıyız.

Kapalı bir alanda çalışıyorsanız, mutlaka bulunduğunuz ortamı havalandırmaya özen göstermelisiniz.

3.       Hava Durumuna Bakmadan Evden Çıkmayın

Birçoğumuz sabah güneşinin güzelliğine aldanıyor ve sokağa ince giyinip çıkıyoruz. Lakin bahar aylarına geçişlerde asla güneşin varlığına güvenmemeliyiz. Gün içerisinde ideal olan hava sıcaklığı, akşam saatlerinde ise neredeyse 10 derece kadar düşebilmektedir. Bu yüzden sabahları hava durumunu kontrol etmeden kesinlikle dışarı çıkmamalıyız.

4.       Hastalık Olarak Hissettiğimiz Belki de Bahar Yorgunluğudur

Grip ve nezle gibi bakteriyel problemleri birçok kez bahar yorgunluğu ile karıştırmaktayız. Bu ikisi farklı olgular olmasına rağmen bazı ortak noktalar ile çözülebilmektelerdir.

Bahar yorgunluğunuzu buraya tıklayarak çözebilirsiniz.😊

5.       Bahar Alerjilerine Dikkat!

Bahar aylarıyla birlikte polenler de kendini göstermeye başladı. Alerji belirtilerine dikkat etmeli ve gerekli önlemleri almalıyız. 

 

Sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bahar dönemi geçirmeniz dileği ile… 😊

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul