BAHAR YORGUNLUĞUNA KARŞI OFİS ORTAMINDA NELER YAPILMALI?

BAHAR YORGUNLUĞUNA KARŞI OFİS ORTAMINDA NELER YAPILMALI?

11.03.2019

 

   Bahar Yorgunluğuna Karşı Ofis Ortamında Neler Yapılmalı ?

Çiçekler açtı, kuşlar cıvıldamaya başladı. Bütün bir kış dört gözle beklediğimiz bahar güneşi nihayet kendini göstermeye başladı. Güzelleşen havalar ile haliyle insanlarda da bir rahatlama havası oluşmaya başladı. Güzel havaların gelişi ile ortaya çıkan bahar yorgunluğu, kendini yorgun hissetme, isteksizlik, enerji kaybı gibi belirtiler ile ortaya çıkabilmektedir.

Genel anlamda oluşan motivasyon kaybı, iş verimliliğimizi de azaltmaktadır. Özellikle kapalı ofis ortamlarında çalışanlar için güzel havalarda dört duvar arasında çalışmak zor gelebilmektedir. Çalışma ortamlarında yapılacak birkaç ufak değişiklik ile iş motivasyonu istenilen düzeyde sağlanabilir. Çalışanların hoş vakit geçirebilecekleri veya rahatlayabilecekleri detaylar yaratmak, bahar aylarında mesai saatlerini istekli bir şekilde geçirmelerine yardımcı olacaktır. Ofis çalışanları ve yöneticiler için önerdiğimiz çözümler şu şekildedir;

·         Güneşi Yakalayın

o   Ofis tasarımlarında düşünülmesi gerekilen detaylardan birkaçı balkon, teras veya bahçe gibi, çalışanların molalarda açık havayı hissedebilecekleri ortamlar oluşturmaktır. Aşırı yoğunlaşmış bir zihnin, az bir zaman da olsa temiz hava alacağı, güneş ışığının yararlı vitaminlerinden faydalanacağı ortamlar verimliliği arttırmaktadır.

 

·         Oksijen Varsa Verimlilik de Var

o   Çalışma ortamlarımız normalden daha fazla kirli havayı barındırmaktadır. Çalışan elektronik cihazların ortaya çıkardığı ısı, birden çok kişinin aynı havayı soluması, çalışanın verimliliğini düşüren etmenlerdendir. Hazır havalar da güzelleşmişken açacağımız pencereler, oksijen düzeyini yeterli seviyede tutmamıza yardımcı olacaktır.

 

·         Sağlıklı Besinler ve Bol Su Tüketilmeli

o   Öğle yemeklerinde bizi rahatsız etmeyecek hafif besinler tüketmemiz, günün geri kalanında rahat çalışmamıza olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda meyvelerden alacağımız vitaminler de büyük önem taşımaktadır. Bahsedilmeden geçilemeyecek bir konu da su tüketimi. Bol su tüketmek, kaybettiğimiz suyu kazanmamıza olanak sağlayacağından gün içerisinde bizi sağlıklı hissettirecektir.

 

·         Soft Renkler Canlı Hissettirir

o   Bütün ofisi değiştirmeye yetkimiz olmayabilir fakat masamıza koyacağımız soft renkli objeler verimliliğimizi arttırmaya yetebilir.

 

·         En Önemlisi; EGZERSİZ

o   Saatlerce bilgisayar başında oturmak beden sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Öğle molamızda yapacağımız kısa süreli yürüyüşler ve fiziksel egzersizler günün kalanının verimli geçmesine yardımcı olacaktır.

 

Güneşin ve temiz havanın tadını çıkartacağınız verimli çalışma günlerine... 😊

 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul