Doğru Ekipman ile Tehlikeyi En Aza İndir

Doğru Ekipman ile Tehlikeyi En Aza İndir

26.11.2019

 

İş kazalarının meydana gelmesinde en büyük nedenler; tedbirsizlik ve ihmallerdir.

İş sürecinde, “bana bir şey olmaz” düşüncesi ile hareket edilmesi ve hiçbir zaman iş kazası yaşamayacakmış gibi davranmak, iş kazalarına en büyük kapıyı açmaktadır.

Personelin Kendisini Koruması İçin Kişisel Koruyucu Ekipmanları Kullanması Gerekli

İş yerlerinde kullanılan çeşitli baret, gözlük, ayakkabı ve eldivenlerin tümü, kişisel koruyucu ekipmanları oluşturmaktadır. Basit gibi görünse de her biri çalışma ortamı çerçevesinde değişiklik gösterebilmekte ve olası iş kazalarına karşı büyük oranda koruma sağlamaktadır.

Kullanılan kişisel koruyucu ekipmanlar; personelin, iş kazalarından alabilecekleri hasarı büyük oranda düşürür veya ortadan kaldırır. Bu yüzden, fiziki mesleklerde çalışan her personelin mutlaka mesai saatleri içerisinde her ne iş yapıyorsa yapsın, can güvenliği için kişisel koruyucu ekipmanları kullanması gerekmektedir.

Kişisel Koruyucu Ekipmanlar Hangi Bölgeleri Kapsar?

·         Baş Koruyucuları

·         Kulak Koruyucuları

·         Göz ve Yüz Koruyucular

·         Solunum Sistemi Koruyucuları

·         El ve Kol Koruyucular

·         Ayak ve Bacak Koruyucular

·         Gövde ve Karın Bölgesi Koruyucular

·         Vücut Koruyucular

Yukarıdaki her ekipmanın farklı koruma bölgeleri ve özellikleri mevcuttur.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde de aktarıldığı üzere hiçbir personel, kişisel koruyucu ekipman kullanmadan işe başlamamalı, başlarsa da çevresinden veya üstlerinden uyarı almalıdır. Çünkü kişisel koruyucu ekipman kullanmayan bir personel, sadece kendisinin değil çevresindeki iş arkadaşlarının da can güvenliğini tehlikeye atmaktadır.

 

Acele Etme, Tedbirini Al!

İş kazalarının büyük bir kısmı da personelin kendisine olan öz güveninden ve yöneticilerin işin hızlı bir şekilde bitirilmesi için uyguladığı baskıdan kaynaklanır.

Acele ve tedbirsiz bir şekilde işe yönlendirilen personel, çoğu zaman aldığı tedbir ve önlemleri almamakla beraber hızlı davrandığı için iş kazasına davetiye çıkarmaktadır. Bu yüzden; herhangi bir iş için hızlı ve aceleci davranılması gerekiyorsa, gerekli tedbirlerin de kesinlikle tam olarak alınmış olması gereklidir.

 

 

 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul