Ekip Motivasyonunu Artıracak 6 Etkinlik

Ekip Motivasyonunu Artıracak 6 Etkinlik

09.05.2018

 

Satış ve hedeflere odaklanırken ekibin ihtiyaçları ve motivasyonları atlanabiliyor. Motive olan çalışanlar, işlerini severek yapar ve bu da işteki performanslarını artırır. Çalışanları hedefleri doğrultusunda ödüllendirmek ve ara ara etkinlikler düzenleyerek sürprizler yapmak streslerini azaltarak daha verimli çalışmalarını sağlar.

Peki nasıl aktiviteler çalışanları mutlu eder?

1-      Müzik: Çalışırken müzik dinlemenin performansa etkisi kanıtlanmıştır. Hareketli müzikler, işi daha motive ve hızlı bitirmenizi sağlıyor. Tabii ki sözü “Ofiste müzik açın.” a getirmiyoruz, amacımız çalışanlarınızı müzikal etkinliklere ve konserlere götürmeniz. Ruhun gıdası olan bu etkinlikler ile hem çalışan bağlılığını hem de memnuniyeti artırın.

2-      Yemek: Yemeği kim sevmez? Tabii ki, öğle yemeğine çıkarmakla sınırlı değil. Güzel bir akşam yemeği düzenleyerek daha geniş zamanda çalışanlarınızla sohbet ederek onları daha yakından tanıyabilir, ilişkilerinizi güçlendirebilir ve eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz. 

3-      Happy Hour: Çalışanlarınız ofisi sadece “iş yeri” olarak anımsamamalı. Ofis, eğlendikleri ve stres attıkları yer olarak da hafızalarında yer etmeli. Bu yüzden, haftanın son günü çalışanlarınızın talebine göre alkollü/alkolsüz içecekler ve aperatif yiyeceklerle hazırlanacak mini parti herkese iyi gelecek.

4-      Piknik: Bahar geldi, yaz kapıda! O halde piknik yapmak için tam da ideal zamandayız. Doğa yürüyüşleri, piknik ve mangal ile çalışanlarınızı doğanının şefkatli kollarına bırakın.

5-      Sanat: Hayatı güzelleştiren sanat, farklı bakış açıları geliştirir. Çalışanlarınızı müzelere ve sanat galerilerine götürerek sanatsal ve kültürel olarak ufuklarını genişletebilirsiniz. Bu, çalışanların işe bakış açılarını farklılaştırarak yaratıcı çalışmalar ortaya çıkarmalarını sağlar.

6-      Oyun: Kim demiş sadece çocuklar oyun oynar diye? Paintball ile ekibinizin nasıl stres atıp motive olduğuna inanamayacaksınız. Son zamanların popüler etkinliği korku evleri ile de korku deneyimini heyecanla yaşatmak için güzel bir fırsat.

 

Çalışanlarınızın kişisel özelliklerini baz alarak seçeceğiniz etkinlikler ile sadece motivasyon ve performans değil, gönülleri de kazanacaksınız. Yisgüm olarak, etkinlikler düzenleyerek çalışanlarımız ile aramızda sağlıklı ve güçlü bağlar kuruyoruz.

 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul