Hedeflerinize Kestirmeden Ulaşın

Hedeflerinize Kestirmeden Ulaşın

15.01.2018

Herkesin hayalleri ile birlikte hedefleri de zamanla değişir ve gelişir. Yıl içerisinde yeni bir iş kurmak, kilo vermek, terfi etmek ve dil öğrenmek gibi hedefler koyup gerçekleştirmek için çabalarız. Kimi zaman yeni bir yıl, kimi zaman da yaşantılarımız hedef koyarken bize bahane olur. Fakat psikolojik veya fiziksel sebepler dolayısı ile hedeflerimiz yarıda kalabilir.

2018’in başındayken tazelenen umutları ve hayalleri fırsat bilip hedef belirlemenin tam zamanı!  

Elinize kağıt kalem hazırlayın, yeni hedefler kapıda.

1-      Hedefinizi Hatırlayın: Hedefinizi sesli olarak kaydedin veya not alarak gözünüzün önünde bir yere koyun. Zaman zaman hedeflerinizi dinlemek veya okumak istikrarınızı artırır.

2-      Adımlarınızı Belirleyin: Hedefinize ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini maddeler halinde yazın. Gerçekleştirdiğiniz hayallerinize atacağınız her tik, sizi daha çok teşvik eder.

3-      Harekete Geçin: Her gün hedeflerinizi gerçekleştirmek için bir şeyler yapın. Örneğin, hedefiniz yılda 40 kitap okumak ise, her gün mutlaka 1 sayfa dahi olsa okuyun.

4-      Heyecanınızı Koruyun: Belirlediğiniz hedefe ulaşmadaki heyecanınızı korursanız mücadele etmek için daha fazla çaba gösterirsiniz. Heyecanınız en büyük motivasyonunuz olduğunuz unutmayın.

5-      Pes Etmeyin: İşlerin zorlaşması, pes etmeye sürüklese de her zorlukta daha derine inin. Hırslı insanlar, zorlukları zihinlerini, yeteneklerini ve bilgilerini artırmak için bir fırsat olarak görür. Unutmayın, başarı kolay erişebilir olsaydı hayal kurmanın da başarının da anlamı olmazdı.

6-      Sorumluluktan Kaçmayın: İş yükü, başarıya bir adım daha yaklaştırır ve potansiyelinizi görmenizi sağlar. Bahaneler üretmeyin ve ertelemeyin.

Hedeflerinizi Gerçekleştirmek için Önce RUH SAĞLIĞI!

Toplumumuzda psikoloğa gitmenin “deli” olarak anlaşıldığı gibi “ruh sağlığı” denildiğinde ise akla hastalıklar gelmektedir. Fakat Dünya Sağlık Örgütü, ruh sağlığını ”Her bireyin kendi potansiyelini gerçekleştirdiği, yaşamın gündelik stresleriyle baş edebildiği, üretken bir biçimde çalışabildiği ve içinde yaşadığı topluma katkıda bulunabildiği bir iyilik hali” olarak tanımlıyor. Sağlıklı olmanın hastalıktan öte bir anlamı olduğuna vurgu yapıyor.

YİSGÜM iş sağlığında olduğu gibi çalışanların ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik öneriler sunuyor:

1-      Vücudunuza İyi Bakın: Ruhsal açıdan sağlıklı olmanın ilk koşuşu, bedeninize iyi bakmanızdan geçiyor. Bedeninize zarar veren fazla alkol, geç uyuma ve sağlıksız beslenme gibi durumlardan uzak durmanız gerekiyor. Yetersiz uyku ve hareketsiz kalan vücut performansınızı negatif etkileyeceği gibi duygu durumunuzda da dengesizlikler yaratır. Bu yüzden düzenli uyku ve egzersizler pozitif bir yaşamın kapılarını aralıyor.

2-      Kendinize Vakit Ayırın: Yoğun iş temposunda sevdiklerinize bile vakit ayırmak zor iken kendinizle vakit geçirmek lüks haline geldi. Kitap okuyarak veya film izleyerek sevdiğiniz aktiviteleri gerçekleştirmek, ruh sağlığınız üzerinde olumlu etki yaratır.

3-      Pozitif İnsanlarla Görüşün: Çevrenizdeki negatif insanlar, negatif duygularınızı besleyeceği için bu insanlarla daha az görüşmeniz sizin için faydalı olacak. Hayatı pozitif tarafları ile gören insanlar ile daha çok görüşerek hayata bakış açınızı yüksekte tutabilirsiniz.

4-      Ayakları Yere Basan Hedefler Belirleyin:  Hedeflerinizin gerçekleştirebilir olması motivasyonunuzu artırır. Bu yüzden kısa ve uzun vadeli hedeflerinizin olması sizi iyi hissettirir.

5-      Monotonluğu Kırın: Rutin bir hayat düzensiz bir yaşama göre daha iyi olsa da bazen bu çizgiyi aşmak gerekir. Ufak değişiklikler hayatınızdan keyif almanızı ve zihninizi dağıtmanıza yardımcı olur. İşe giderken yolunuzu değiştirmek veya sabah kahvenizi farklı bir kafede içmek size iyi gelecek.

 

 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul