Kazan-Kazan İlişkisi için Staj Yapın!

Kazan-Kazan İlişkisi için Staj Yapın!

14.08.2018

Staj, hem işveren hem de aday açısından oldukça önemli bir deneyimdir. Yeni mezunlar için ilk iş görüşmelerinde bile “tecrübe” nin ön plana çıktığı, kendini geliştiren ve deneyim sahibi adaylara daha çok ön öncelik verildiği bir zamandayız. Stajyere fotokopi çektirmenin sona erdiği, yetenek savaşlarının hız kazandığı günümüzde pek çok seçkin firma, eğitim sonunda yetiştirdiği adayları mezun olur olmaz bünyesine katabilmek adına stajdan daha kapsayıcı özel eğitim programları düzenlenmektedir. Şirketler, genç yetenekleri kendi kurumlarının kültürüne uygun bir şekilde, yüksek bağlılıkla yetiştirirken,  gençler de öğrenciyken kariyerlerinde önemli bir adım atmaktadır. Bu durum da karşılıklı olarak kazan-kazan ilişkisini meydana getirmektedir.  

Firmaların stajyer ihtiyaçları ve internet üzerinden verdikleri başvuru ilanları yıl boyunca devam etmektedir. Staj, iş güvenliği konusunda eğitim alan öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dökmesi ve becerilerini geliştirebilmesi adına zorunlu hale getirilmiştir. Adaylar, (lise mezunu, üniversite mezunu ve ilgili kurumlardan eğitim almış herkes) internet üzerinde açılan duyurulara bakarak staj yapacağı yerlere kendileri karar verebilmektedir. Bu nedenle, internet üzerinden mutlaka staj yapacağı firmaları incelemeleri gerekmektedir.

Uygulamalı eğitimler; iş güvenliği uzmanları için en az bir iş güvenliği uzmanının (İş güvenliği uzmanının sertifika sınıfı aranmamaktadır.) İş yeri hekimleri için en az bir iş yeri hekiminin görevlendirilmiş olduğu iş yerlerinde yapılabilir. Eğitim programının uygulama kısmı 40 saatten az olamaz.

Staj, İşverene ve Stajyere Ne Avantaj Sağlar?

İşveren:

-          İşverenler, doğru stajyeri işe kabul ettiklerinde onlarla uzun soluklu çalışmak adına özel bir bütçe ayırmadan gözlem sürecine girmiş olur.

-          İşverenler, kadrolu bir çalışana ödemesi gereken maaşın küçük bir kısmını stajyere ödeyerek birçok işini yerine getirmiş olur.

-          Eğitime katkıda bulunarak sosyal sorumluluklarından birini gerçekleştirmiş olur.

Stajyer:

-          Stajyer ise iş dünyasından yeni kişilerle tanışarak, sektöründe networkünü genişletme imkanı bulur.

-          Yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda yönelmek istediği alan ve kariyer hedefi konusunda adımlarını şekillendirir.

-          Staj yaptığı firmadan memnun kalırsa, mezuniyet sonrası başvurduğunda diğer adaylara göre bir adım önde olur.

-          Özgeçmişlerini ne kadar staj deneyimiyle doldururlarsa o kadar “İş tecrübeniz var mı?” sorusuna olumlu yanıt verme lüksüne sahip olurlar.

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul