Şirketiniz İçin Tasarruf Önerileri

Şirketiniz İçin Tasarruf Önerileri

02.01.2018

Bir işte kazanılan para değil, giderlerin kontrol edilmesi önemlidir. Şirket sahipleri ne kadar kazanılan paraya odaklansa da artan giderlerin doğru yönetilmemesi, şirketin maddi sıkıntılara girmesine sebep olabilir. Bu yüzden, uzun soluklu ve karlı bir çalışma hayatı için tasarruf planınızı iyi ayarlamanız gerekiyor.

 

Şirketinize Nefes Aldıracak Öneriler

1)   Kargo Gönderimi: Kargo giderlerini düşürmek için kargo firmanız ile olan anlaşmanızı gözden geçirin. Sık sık kargo gönderimi yapmasanız bile dosya fiyatı üzerinden yaptığınız kargo anlaşmalarını kg ve desi üzerinden yapacağınız anlaşmalar ile uzun vadeli karlı çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.

2)   Elektrik Anlaşması: 2018 yılı için elektrik serbest tüketici limiti, 2 bin 400 kilovatsaatten 2 bin kilovatsaate düşürüldü. Elektrik gideriniz 68 TL’nin üzerinde ise serbest tüketici olarak, elektrik tedarikçinizi kendiniz seçebilir ve uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

3) Akaryakıt Giderleri için İskontolu Anlaşmalar: Ekibinizin sürekli sahada olması ve artan benzin masrafı bütçenizi aşarak finansal anlamda büyük sıkıntılar yaratabilir. İskontulu anlaşmalar, tek fatura sistemi ile mali işlemlerinizdeki zaman kaybını da azaltmakla birlikte yapılacak iskontolar yıllık giderinizi de hafifletir. Bu durum, akaryakıt fişi toplama, gider gösterme, raporlama ve muhasebe alanlarındaki harcadığınız zamandan da tasarruf sağlar.

4) Araç Takip Sistemi: Araştırmalara göre, araç takip sistemini kullanan şirketlerin yakıt giderlerinde %15 oranında bir düşüş olduğunu saptanmıştır. Araç takip sistemi, online olarak araçları takip etmenizi sağlamakla birlikte iş harici yakıt kullanımını engelleme avantajı ile giderlerinizden tasarruf etmenizi sağlar.

5)  Düzenli Yemek Giderleri: Şirketinizdeki yemek giderleri için yemek kartı firması ile anlaşabilirsiniz. Yemek kartı firmaları ile çalışmak, vergi avantajı sağlamakla birlikte faturalama işlemlerinde kolaylık sağlar. Yemek fişi toplama, gider gösterme, çalışanlara yemek ücretlerini yatırma gibi zaman kayıplarını önler.

6) Su Anlaşması: Su ev ve şirketler için sürekli bir giderdir. Bir su markası ile anlaşıp aylık su giderlerinizi indirimli fırsatlar ile düşürebilirsiniz.

7) Araç Kiralama: Şirketiniz için günlük, aylık veya yıllık araç kiralama ile kasko, sigorta gibi faaliyetlerden avantaj sağlayabilirsiniz.

 

Şirketinizden tasarruf ederken iş güvenliğinizi de göz ardı etmeyin. Bazı iş kazaları, telafi edilemeyecek yaralanmalara ve can kayıplarına sebep olurken; büyük tazminatlar ve iş yerinin kapatılmasına kadar ciddi mali kayıplar ile de karşılaşabilirsiniz. YİSGÜM olarak, etik anlayışımızdan taviz vermeyerek uzun yıllar edindiğimiz tecrübeler ile yaşamınıza yıllar eklemeye devam ediyoruz. 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul