YİSGÜM, Microsoft Teknoloji Zirvesi’nde VR Eğitim Modülünü Tanıttı!

YİSGÜM, Microsoft Teknoloji Zirvesi’nde VR Eğitim Modülünü Tanıttı!

01.03.2018

Yeni teknolojilere ve inovasyonlara ışık tutan Microsoft, 21 Şubat’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Teknoloji Zirvesi’nde 3000’i aşkın ziyaretçisi ile geleceğin teknolojilerini yakalamak isteyen kurumları bir araya getirdi. Yapay Zeka, Blockchain, Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik ve Siber Güvenlik gibi yenilikçi teknolojiler alanında uzman kişilerin katıldığı bu zirvede, YİSGÜM olarak Yüksekte Çalışma ve İş Güvenliği alanındaki sanal gerçeklik eğitim modülümüzü tanıttık. İlgi ve merakla karşılanan sanal gerçeklik uygulamamızı, alanda birçok kişi deneyimleme fırsatı yakaladı.
Görüntüler için => https://goo.gl/CkzkKp

“VR ile Yüksekte Çalışma “ Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Çalışanların zarar görmeden, çalışma ortamlarındaki olası tehlikelerin sonuçlarını deneyimlemelerine, hissetmelerine ve öğrendikleri bilgileri daha fazla hatırlamalarına fırsat tanıyan VR eğitim modülüdür. Bu modülde, geleneksel eğitim yöntemleri yerine deneysel öğrenme ile öğrenim kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmiştir.

Sanal gerçeklik teknolojisi ile iş dallarına uygun olarak tasarlanan bu modül, gerçekliğe en yakın kurgu ile dizayn edilmiştir. Bu modül, çalışanın sanal gerçeklik gözlüğünü takmasıyla onun için tasarlanan özel çalışma alanına girmesini sağlamaktadır.

Çalışanlar; bu alanda iş güvenliği eğitiminden edinmiş olduğu bilgileri kullanarak senaryo içerisinde çeşitli seçimler yapmaya yönlendirilir ve seçimlerinin sonuçlarını aynı gerçek hayatta olduğu gibi yaşar. Eğitimin sonunda, verdiği tüm doğru ve yanlış kararların puan karşılığını öğrenme fırsatını yakalar.

Bu eğitimden sonra çalışanlar, edindiği deneyimleri geleneksel bir eğitimden daha uzun ve kalıcı şekilde hatırlar. İşveren de geleneksel bir eğitim planlaması için ayıracağı zamandan ve fiziksel koşullarından tasarruf eder. Bu sayede çalışanlar, iş ortamında kurulacak 10m2’lik alanda bu etkili eğitimi alma fırsatını yakalar.

Modern Innova ile gerçekleştirdiğimiz bu proje ile çalışanları iş güvenliği alanında bilinçlendirerek iş kazalarını en aza indirmeyi ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmayı planlıyoruz. 

 

 



Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul